21 Mart 2015 Cumartesi

MANTAR KURABİYE

Misafirlerimiz geldiğinde yada misafirliğe giderken muhakkak yaptığım bir tarif sevgili halime teyzeciğimden öğrendim klasik yılların kurabiyesi ama çok da leziz, görüntüsü ile gerçekten çok hoşuma gidiyor. Diğer adına da tırtıl kurabiye deniliyor. Bir de şöyle bir özelliği var kurabiyeleri saklama kaplarında dondurucuya atıp misafiriniz geleceği zaman çıkarıp mikro dalda fırında ısıtıp sunum yapabilirsiniz tadında değişiklik olmuyor, çok da pratik bir yöntem tavsiye etmek istedim .Hadi tarifimize geçelim :)




Malzemeler;

1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Kakao
Aldığı kadar un

Hazırlanışı;

Margarini dolaptan çıkaralım tamamen eriyecek kadar beklemeye alalım. Ocakta eritip de ekleyebilirsiniz ama çok mecbur olmadığınız sürece yapmamanızda fayda var. Çünkü kendisi eriğinde tadında gerçekten fark oluyor:). Bütün malzemeleri ekleyelim karıştıralım daha sonra ununu ekleyip top top yapalım bir kapak yardımı ile kakaoyu bir çay tabağına koyup batıralım sonra iz çıkacak şekilde top top yaptığınız kurabiye hamurlarına batıralım. 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dakika pişmesi için yeterli. Fırını daha önceden ısıtmadınız ise 20 dakika yeterli işte bu kadar kolay deneyenlere şimdiden afiyet olsun..:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder