15 Mart 2015 Pazar

KOLAY KÜNEFE YAPIMI


Evde kolay künefe yapımı hemen tarifimize geçelim :)


Malzemeler;

Hazır dondurulmuş paketlerde satılan künefe 1 adet

Şerbeti İçin;

1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker

Hazırlanışı:

Şerbetini ocağa kaynamaya bırakıyoruz. O sırada künefeleri kullanacağız kaplara yerleştirip daha önceden 250 derece ısınmış fırına veriyoruz yaklaşık 20 dakika içinde kızarmaktadır. 



Daha sonra çıkartıp sıcak şerbet ve sıcak künefe ile buluşturuyoruz. Şerbetini eklediğimiz künefeyi 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. 



Benim elimde hindistan cevizi vardı ve üzerine ekledim bol ereketli sofralarınız olsun. Şimdiden afiyet olsun..



Sevgilerle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder