21 Temmuz 2015 Salı

KIŞLIK HAZIRLIKLAR(KABAK VE FASULYE)

Merhabalar bu gün kışlık hazırlıkları için bir şeyler yaptım. E malum evlenince kendi evinde yapman gereken şeyler bunlar bir şekilde öğreniyorsun bende anne evinde öğrendim :) Bugünde ben yaptım bilmeyenlerle de paylaşmak istedim. Derin dondurucularda bulunabilecek bir konserve türü yani.



Kabakları soydum ve doğradım, fasulyeleri kırdım güzelce yıkadım sonra tencerelere aldım üzerini biraz geçecek kadar su ile doldurup biraz tuz attım . Kaynamaya bıraktım.




Yaklaşık bir saat kadar kaynattım ne tam pişti nede nede çok diri kalacak hale gelene kadar. Sonra sıcak sularını süzdüm ve biraz soğuması için 10 dk dinlendirdim.
Kabak ve fasulyeler sıcağını atarken bende domatesleri kalın olarak dilimledim.Domateslerin sayısı elinizdeki malzemeye göre değişiyor yada seviyorsanız çok ekleyebilirsiniz.
Suyunu süzdükten sonra dinlenmeye bıraktığım kabakları mı orta boy buzdolabı poşetine yiyeceğiniz ölçüler kadar (1 kepçe 2 kepçe 3 kepçe vs.9) ve poşetlerin içine dilimlediğim domateslerden attım . Fasulyeleri de aynı şekilde yaptım.İşte bu kadar kolay :)
Ha bu arada domatesleri çiğ olarak koydum onları haşlamaya gerek yok çünkü domatesin haşlanma süresi kabak ve fasulyeye göre daha az olduğu için çıkarıp pişirmek istediğinizde zaten tencerede fasulye ve kabaklar tam pişene kadar oda haşlanma kıvamına gelmiş oluyor.

Poşetlere koyup bir yarım saat de dışarıda dinlendirip derin donduruya yerleştirebilirsiniz. 

İşte sonuç:)





Deneyenlere kolay gelsin şimdiden. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder