27 Haziran 2015 Cumartesi

KOLAY ŞEKERPARE


Ramazanın vazgeçilmez tatlılarından olan şeker pare yapıp da tarifini vermeden olmazdı.:) 

Malzemeler;

2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)
Fındık veya fıstık

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3-3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şerbet hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın biraz daha kaynatın.Kaynayan şerbeti soğumaya alın..

Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerine fındık veya fıstık batırın.

Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15-20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.

Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün,biri sıcak biri soğuk olmalı :)Bu püf noktası verdikten sonra haydi afiyet olsun .(Şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şerbet dökün) .
 Sevgilerle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder