Malzemeler;
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için
sıvı yağ
Hazırlanışı;
Yumurta ve şeker iyice çırpalım. Süt, un , kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökelim. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması bekleyelim. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirelim. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Ben çikolata ve reçel ile servis ettim . Afiyet olsun.
Püf noktası ise şeker ile yumurtayı 5 dakika mikserle iyice çırpmak daha çok kabarmasını sağlar. Kısık ateşte yaparsak daha güzel pankeklerimiz olur, çünkü yüksek ateş de hemen yanabiliyor.
Sevgilerle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder