Haydi malzemelere bir göz atalım :)
125 gr tereyağı oda sıcaklığında olmalı
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Harcı İçin :
5 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Elmaları soyduktan sonra rendeleyelim.Tavaya elmaları, toz şekeri ilave edelim ve karıştırarak pişirelim.İçine tarçını, cevizi ilave edelim ve karıştıralım.
Bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan üzerini süslemek için bir miktar ayırdıktan sonra kalan hamuru borcamın en altına ve kenarlarına doğru yayalım.
Üzerine elmalı harçtan yayalım. Daha sonra kalan hamuru istediğimiz şekli vererek turtamızın üzerini süsleyelim. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Benim elimde kalp şeklinde kalıp olduğu için kalp seklinde süslemeyi tercih ettim. Hamurlar pembeleşene kadar pişirelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 20 dakika kadar pişmesi yeterli.
Ve ta ta ta tammm :)
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis yapalım.İşte bu kadar kolay.
Afiyet Olsun...:)
Sevgilerle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder